Siapakah Kami

Alamat laman web kami ialah: https://bukutopia.com.

Ulasan

Apabila pengunjung meninggalkan komen di laman web, kami mengumpul data yang ditunjukkan dalam borang ulasan atau komen, termasuk alamat IP dan agen pelayar pengunjung untuk membantu mengesan spam.

Rentetan anonymized yang dicipta dari alamat e-mel anda (juga dipanggil hash) mungkin diberikan kepada perkhidmatan Gravatar untuk melihat sama ada anda menggunakannya. Dasar privasi perkhidmatan Gravatar boleh didapati di sini: https://automattic.com/privacy/. Selepas kelulusan ulasan/komen anda, gambar profil anda akan kelihatan kepada orang ramai dalam konteks ulasan anda.

Media

Jika anda memuat naik imej ke laman web, anda sebaiknya mengelakkan muat naik imej dengan data lokasi terbenam (EXIF GPS) yang disertakan. Pengunjung ke laman web boleh memuat turun dan mengekstrak mana-mana data lokasi dari imej di laman web.

Kuki (Cookies)

Jika anda tinggalkan ulasan/komen di laman web kami, anda boleh memilih untuk menyimpan nama, alamat e-mel, dan laman web anda dalam kuki. Ini untuk kemudahan anda supaya anda tidak perlu mengisi butiran anda lagi apabila anda meninggalkan ulasan lain. Kuki ini akan kekal selama setahun.

Jika anda melawat halaman log masuk kami, kami akan menetapkan kuki sementara untuk menentukan sama ada pelayar anda menerima kuki. Kuki ini tidak mengandungi data peribadi dan dibuang apabila anda menutup pelayar anda.

Apabila anda log masuk, kami juga akan menetapkan beberapa kuki untuk menyimpan maklumat log masuk anda dan pilihan paparan skrin anda. Kuki log masuk kekal selama dua hari, dan kuki pilihan skrin kekal selama setahun. Jika anda memilih “Ingat Saya”, log masuk anda akan kekal selama dua minggu. Jika anda log keluar dari akaun anda, kuki log masuk akan dipadamkan.

Jika anda mengedit atau menerbitkan artikel, kuki tambahan akan disimpan dalam pelayar anda. Kuki ini tidak mengandungi data peribadi dan hanya menunjukkan ID pos artikel yang baru diedit. Ia luput selepas 1 hari.

Kandungan Media dari Laman Web Lain

Artikel di laman ini mungkin mengandungi kandungan media (contohnya: video, imej, artikel, dll.). Kandungan media dari laman web lain ini berkelakuan sama seperti jika pengunjung telah melawat laman web lain tersebut.

Laman web ini mungkin mengumpul data mengenai anda, menggunakan kuki, memasang penjejakan pihak ketiga tambahan, dan memantau interaksi anda dengan kandungan media tersebut, termasuk menjejak interaksi anda jika anda mempunyai akaun dan log masuk ke laman web itu.

Siapa yang Kami Kongsi Data Anda Dengan

Jika anda meminta tetapan semula kata laluan, alamat IP anda akan dimasukkan dalam e-mel semula kata laluan.

Berapa Lama Kami Menyimpan Data Anda

Jika anda meninggalkan ulasan/komen, ulasan/komen dan metadatanya disimpan tanpa had. Ini supaya kami boleh mengenal pasti dan meluluskan sebarang ulasan susulan secara automatik tanpa mengekalkannya dalam peraturan.

Untuk pengguna yang mendaftar di laman web kami (jika ada), kami juga menyimpan maklumat peribadi yang diberikan dalam profil pengguna. Semua pengguna boleh melihat, mengedit, atau memadam maklumat peribadi mereka pada bila-bila masa (kecuali jika tidak dapat mengubah nama pengguna). Pentadbir laman web juga boleh melihat dan mengemaskini maklumat tersebut.

Hak-hak Anda Terhadap Data Anda

Jika anda mempunyai akaun di laman ini atau meninggalkan ulasan/komen, anda boleh meminta untuk menerima fail yang dieksport dari data peribadi yang kami pegang tentang anda, termasuk apa-apa data yang anda telah berikan kepada kami. Anda juga boleh meminta agar kami memadamkan sebarang data peribadi yang kami simpan tentang anda. Ini tidak termasuk sebarang data yang kami diwajibkan menyimpan untuk tujuan pentadbiran, undang-undang, atau keselamatan.

Ke Mana Data Anda Dihantar

Ulasan/komen pengunjung mungkin akan diperiksa melalui perkhidmatan pengesan spam automatik terlebih dahulu.